Tietoisesti haahuillen

30.06.2021

Nautin metsässä kulkemisesta. Siellä saan ladattua akkuni. Eikä siellä tarvitse kauaa olla, kun on jo parempi fiilis. Mukanani on aina koirani Nuukkis ja menemme hajujen perässä. En oikeastaan ajattele mitään. Ajatukset tulevat ja menevät. Kun mieli vapautuu, mieleen tulee tilaa uusille ideoille. Saankin yleensä hyviä ideoita kulkiessani metsässä ja usein kaivan puhelimen esiin ja nauhoitan ajatukseni ja ideani puhelimelle.

Kun mieli vapautuu, mieleen tulee tilaa uusille ideoille. 

Tänäänkin lähdin metsään koirani kanssa. Olin istunut pitkän päivän ilman taukoja ja jalkani olivat aivan puuduksissa. Voi miksi, en osaa pitää taukoja! Sen verran kyllä repäisin, että lähdin lenkille kesken työpäivän! Sepä tuntui hyvältä. Tein jotain poikkeavaa ja sain siitä virtaa! 

Kuljin metsässä taas haahuillen ajattelematta mitään. Nojasin mäntyyn ja heilauttelin jalkojani heilurimaisesti eteen-taakse ja sivulta sivulle. Katseeni harhaili samalla metsässä. Muistelin eilistä valmennusasiakkaani kohtaamista ja siitä virinneitä ajatuksia. Sitten näin sen! Mustikan. Ja toisenkin. Ihmettelin itsekseni, että on vasta kesäkuun loppu ja nyt on jo mustikoita! 

Psyykkinen valmennus on auttanut konkretisoimaan unelmia.

Samalla mieleeni tuli ajatus tietoisuudesta. Keskustelimme eilen valmennettavani kanssa, kuinka psyykkinen valmennus on auttanut häntä konkretisoimaan hänen unelmiansa ja ymmärtämään, millaista muutosta hän elämäänsä kaipaa. Ennen valmennusta hän tiesi, että muutosta tarvitaan, mutta ei tiennyt, millaista. Pelkät ohi kiitävät ajatukset eivät auta selkeyttämään muutostarvetta. Vasta pysähtyminen ja tietoinen ajatteleminen auttaa tutustumaan itseensä ja löytämään oikean suunnan. Minä haahuilin metsässä. Mutta kun pysähdyin ja keskityin, löysin mustikoita. Kun tietoisesti etsin niitä lisää, löysin. Löysin myös pienen pieniä kanttarelleja! Samalla myös haistoin metsän tuoksun ja kuulin lintujen laulavan. Nyt en enää haahuillut vaan tietoisesti nautin ympärilläni olevasta metsästä.

Psyykkinen valmentaja on läsnä, kuuntelee ja auttaa valmennettavaa keskittymään ja tutustumaan itseensä, olemaan tietoinen omasta itsestään, tavoitteistaan, toimintatavoistaan, ominaisuuksistaan, heikkouksistaan ja vahvuuksistaan, psyykkisistä taidoistaan. Valmentaja valmentaa tietoiseen ajatteluun. 

Olisiko sinulla tarvetta tulla kuulluksi ja jäsentää unelmiasi?