Brain Relief vei mennessään

14.11.2020

Havahdun päivittäin siihen, kuinka onnellinen ja tyytyväinen olen, että päätin reilu pari vuotta sitten lähteä Brain Relief -koulutukseen. Kuinka sattuikin, että tuon koulutuksen mainos hyppäsi silmilleni netin ihmeellisessä maailmassa. Brain Relief... Niin, en tiennyt siitä silloin mitään, en tiennyt, mitä tuo Brain Relief tarkoitti, mutta siitä tuli heti hyvä fiilis.

Mitäs, jos musta tulisi oikein pro-hipsuttelija?"

Olin illalla ruokapöydän ääressä koneellani, kun tuo koulutusmainos ilmestyi ruudulleni. Luin sen pariin kertaan. Sitten huikkasin lähellä olevalle miehelleni, joka nauttii mm. jalkapohjien rapsuttelusta ja hipsuttelusta yli kaiken: "Mitäs, jos musta tulisi oikein pro-hipsuttelija?" No, hänellä oli siihen selkeä kanta: "Ilman muuta!" Niinpä ilmoittauduin Brain Relief -koulutukseen saman tien. Enkä ole katunut päivääkään.

Brain Relief -koulutus pidettiin Frantsilassa
Brain Relief -koulutus pidettiin Frantsilassa

Koulutus pidettiin Hämeenkyrön Frantsilassa elokuussa 2018. Aivan ihana paikka ja juuri sopiva tällaiseen koulutukseen. Menkää ihmeessä käymään, vaikka ihan muuten vain! Siellä on monenmoisia kursseja saatavilla, mutta myös pelkkä miljöö on upea. 

Osallistujajoukko oli kirjava: oli monen ikäistä ja eri elämänvaiheessa olevaa. Joillakin oli jonkinlainen hoitotausta tai hoitoalan yritys, mutta ei läheskään kaikilla. Kuten ei minullakaan. Ehkä yhteistä kuitenkin meille kaikille oli se, että halusimme elämäämme jotain uutta ja jotain sellaista, josta voisi olla apua ja iloa läheisillemme. 

Halusimme auttaa stressin partaalla olevia ihmisiä.

Jokainen meistä ymmärsi, että nykypäivän arki ja työelämä on todella stressaavaa ja koimme, että haluamme auttaa stressin partaalla olevia ihmisiä. Ehkä olimme itsekin kokeneet uupumusta jollain tasolla ja tiesimme, ettei sinne kuiluun halua kukaan upota. Halusimme ennaltaehkäistä stressin haittavaikutuksia ja toisaalta auttaa ihmisiä itse huomaamaan, miten stressaantuneita he ovat ja toisaalta rohkaista heitä hakemaan apua ajoissa. Olimme tulleet oikeaan koulutukseen.

Koulutukseen kuului itseopiskelumateriaali sekä lähipäivät. En ollut kovin tarkkaan opetellut itsekseni Brain Relief -hoidon otteita, koska ajattelin, että opin ne kyllä lähikoulutuspäivien aikana. Toki olin silmäillyt materiaalin läpi, jotta tiesin, mistä on kyse. Enhän ollut käynyt koko Brain Relief -hoidossa aiemmin lainkaan! En siis yhtään tiennyt, millaiselta tämä hoito tuntuisi. Lähipäivinä kouluttajat, Jouko Kivimetsä, Anna Jalava ja Terhi Pyykönen, näyttivät otteet ihan konkreettisesti ja sitten harjoittelimme pienryhmissä pienin askelin. Ihan mahtavaa; sai hoitaa ja olla hoidettavana koko viikonlopun! Huh, miten rentouttavaa! Ja kyllä vain: tämä sormibaletti on opittavissa! Toki koulutuksen jälkeen merkittävää roolia näyttelivät harjoitushoidot, joita oli hyvä tehdä paljon ja heti koulutuksen jälkeen. 

Koulutuksen jälkeen minulle oli selvää, että hankin hoitopöydän aloitan harjoitushoitojen tekemisen heti. Perustin samalla myös yritykseni, Helin Huilimon. Wow! Ihan mahtavaa! Tuosta päivästä alkaen olen saanut tehdä näitä ihania Brain Relief -hoitoja ja auttaa tuttuja ja tuntemattomia. Nykyään toimin myös apukouluttajana Brain Relief -koulutuksissa ja otan näyttöjä vastaan Kangasalla ja Tampereella.

Voisiko sinusta tulla Brain Relief -hoitaja?

Moni asiakkaistani on todennut, että jotain muutosta omaan elämään pitäisi keksiä, jotta jaksaisi paremmin. Muutama heistä onkin kouluttautunut Brain Relief -hoitajaksi ja on saanut siitä uutta virtaa. Sinä, joka mietit, mikä sinusta voisi tulla isona, mietipä, olisiko Brain Relief -hoitajan ura sinulle sopiva. Kannattaa joskus myös kuunnella intuitiotaan - niin minäkin tein! 

Jos olet käynyt Brain Relief -koulutuksen, olisi kiva kuulla, millaisia kokemuksia sinulla on ja mitä se on sinulle antanut!