Brain Relief - laatua elämään

27.01.2021

Minulla käy hoidettavana hyvin erilaisia asiakkaita. Yhteistä heille on se, että he haluavat tulla rentoutumaan. Brain Relief -hoito on monelle vielä tuntematon ja moni asiakkaistani onkin halunnut tulla tutustumaan uuteen rentoutushoitoon. Moni hakeutuu hoitoon ikävän, jopa vakavan, stressikierteen vuoksi ja toivoo löytävänsä apua mm. parempaan yöuneen ja palautumiseen. Halusin haastatella asiakkaitani ja kertoa heidän luvallaan, miten he ovat kokeneet Brain Relief -hoidon. Halusin myös selvittää, voiko Brain Relief parantaa elämänlaatua. Ensimmäisenä kerron Marjon kokemuksesta.

Marjo on ollut asiakkaanani alusta asti ja itseasiassa hän taitaa olla ensimmäisiä Brain Relief -asiakkaitani, jos ei lasketa ystäviäni ja tuttaviani mukaan. Marjo on 46-vuotias, kahden teini-ikäisen lapsen äiti. Ammatiltaan hän on rikospoliisi. Brain Relief -hoidoista on tullut hänelle jo tapa, jos näin voi sanoa. Brain Relief -hoito on hänen tapansa huolehtia omasta hyvinvoinnistaan. Kun Marjo ensimmäisen kerran tuli hoidettavakseni, hän vaikutti ihmiseltä, joka on tunnollinen ja huolehtii kovasti perheestään, välillä jopa murehtimiseen asti. Niin kuin me äidit usein teemme. Marjo ei ollut koskaan aiemmin kuullut Brain Relief -hoidosta ennen kuin sattumalta luki siitä netissä. Hän halusi heti kokeilla hoitoa. 

Tuli heti olo, että tätä pitää kokeilla, sillä ajatus hiljaa pötköttämisestä sillä aikaa, kun joku muu hoitaa minua, kuulosti taivaalliselta :)

- Marjo 

Marjon yöunet olivat kärsineet lasten yöimetysten, korvakierteiden jne. myötä, eivätkä yöunet olleet koskaan palautuneet sille tasolle, millä ne olivat ennen lapsia. Herkkäunisena hän heräili pahimmillaan jopa tunnin välein. Hektinen työ, tunnollisuus sekä läheisten kuolemat ja sairastumiset ovat myös kuormittaneet Marjoa. Stressi on aiheuttanut hänelle myös voimakasta bruksismia eli hampaiden yhteen puremista yöllä. Liikunnalla on yleensä positiivisia vaikutuksia hyvinvointiin, mutta Marjo ei pysty harrastamaan aktiivisesti liikuntaa jalkaongelmiensa ja migreenin vuoksi. Hän kuitenkin ymmärtää, että oma hyvinvointia on tärkeä vaalia. Marjo huolehtiikin siitä, että hän saa välillä omaa aikaa ja pyrkii löytämään hänelle sopivia tapoja rauhoittua ja laskea kierroksia.

Marjo on kokeillut erilaisia rauhoittumisen keinoja. Hän on saanut apuja mielensä rauhoittamiseen mm. rentoutusäänitteistä ja hypnoosirentoutuksesta. Perinteinen hieronta on Marjon mielestä myös rentouttavaa, mutta asennon vaihtelut ja epämukavuuden, jopa kivun, sietäminen ja vuorovaikutus hierojan kanssa ei lopulta johda haluttuun rentoutumisen tasoon. Psykofyysinen fysioterapiakin on testattu, mutta se ei ollut Marjon juttu.

Tää on niin mun juttu!

Brain Relief -hoito on tuntunut erityisesti mukavalta, koska hoidon aikana voi tuntea, kuinka elimistö rauhoittuu, ajatukset hyvällä tavalla "tylsistyvät" ja jännittyneisyys kaikkoaa. Muistan, kun Marjo jo ensimmäisen hoitokertansa jälkeen totesi: "Tää on niin mun juttu!"

Millaisia vaikutuksia Brain Relief -hoidolla on? Tässä suora lainaus Marjon haastattelusta: "Tähtipeiton alla on vaan niin hyvä pötköttää :) Heti hoidon jälkeen olo on euforinen, mieli hyvä ja tuntuu että mihinkään ei ole kiire ja mitään ei tarvitse tehdä. Otan hoidon aina vapaapäivälleni, ettei ole kiire mihinkään. Hyräillen lähden pois hoidosta ja olen loistavalla tuulella loppupäivän. Uni on rauhallisempaa ja palauttavampaa, varsinkin kun ottaa kolmen hoidon sarjoja kuukauden tai reilun kuukauden ajalle. Hyvä vaikutus säilyy useiden viikkojen ajan. Hoitojen jälkeen tsemppaan itseäni rauhoittamaan elämääni tietoisesti, jotta vaikutus pysyisi pitkään." 

Marjo antaa myös helposti toteutettavia, hyviä vinkkejä meille kaikille arjen rauhoittamiseksi: 

  • höllää vähän - älä tee aikatauluista liian tiukkoja
  • älä haali ylimääräistä tekemistä, jotka lisäävät kierroksia
  • älä stressaa kotitöistä - lue sen sijaan kirjaa
  • käytä kaupan palveluja ja tilaa valmiit ruokakassit kotiin tai noutopisteeseen.

Hyräillen lähden pois hoidosta ja olen loistavalla tuulella loppupäivän. 

Mitä Marjo haluaisi sanoa niille, jotka mietivät Brain Relief -hoitoon tulemista? "Kokeile rohkeasti, sillä voit saada itsellesi loistavan avun arjen haasteisiin!" Marjo lisää vielä, että Brain Relief -hoito sopii kenelle vain, sillä "mitään ei tarvitse osata, tietää, eikä jaksaa tehdä". Pötkötellä vain tähtipeiton alla :)

Kuten jutun alussa mainitsin, halusin selvittää, vaikuttaako Brain Relief elämän laatuun. Marjon tarinan perusteella voisin väittää, että Brain Relief parantaa elämänlaatua. Ja itseasiassa, Marjo mainitsee sen itsekin: 

Suurkiitos Helille ja Brain Reliefille elämänlaatuni parantamisesta!

Iso kiitos Marjolle haastattelusta! 

Olisi kiva kuulla, mitä ajatuksia Marjon Brain Relief -kokemus sinussa herättää?